Articuno

Articuno
Articuno Articuno
Model: Articuno-17cm
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 11,95
Excl. BTW: € 9,88
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Mooie Articuno knuffel van 17cm groot.

Articuno is een personage uit de Pokémon-spellen. De naam Articuno kan als volgt worden geduid: Artic komt van het Engelse woord "Arctic" omdat het een ijs-type pokemon is en uno(één) omdat dit de eerste van de drie legendarische pokemon is. Articuno komt voor in de spellen Pokémon Red, Blue, Green, Yellow, FireRed, LeafGreen, Snap, Pokémon XD, Mysterie Dungeon en in Super Smash Bros. Daarnaast komt Articuno voor in de film Pokémon 2: Op eigen kracht en in de Pokémon- tekenfilmserie.

Articuno neemt de vorm van een grote vogel met een overwegend blauw verenkleed. De kleur op zijn wimpel-achtige staart en de kuif op zijn hoofd is cyaan. Die kuif is behoorlijk eenvoudig, bestaande uit drie ruitvormige veren op zijn voorhoofd. Het lichaam is luchtblauw, en wordt lichter op zijn buik en borst. Zijn meest kenmerkende eigenschap zijn zijn grote vleugels, die lijken alsof ze van ijs gemaakt zijn. Hij heeft een grijze bek en dunne, grijze poten.

Wanneer Articuno met zijn vleugels slaat, bevriest het vocht in de lucht, waardoor sneeuw ontstaat.

Articuno is één van de legendarische vogels in Kanto. Articuno is passiever dan zijn tegenhangers; door de isolering in de hoogste bergen, houdt Articuno niet van vechten. Hij vliegt van sneeuwtop naar sneeuwtop. Hij is een slecht begrepen soort, doordat velen geloven dat hij slechts een mythe is. Volgens de legende verschijnt hij bij verdoemde verdwaalde reizigers in besneeuwde gebieden. Het is onmogelijk te zeggen of dit geldige waarnemingen zijn (omdat de reizigers de kans niet hebben om hun waarneming door te vertellen), of gewoon een waanbeeld vlak voor het sterven. Hij wordt beschreven als spectaculair tijdens het vliegen: met zijn lange staart achter hem aan golvend en zijn vleugels schitterend als ijs. Er wordt gezegd dat hij sneeuwval veroorzaakt tijdens het vliegen, en dat hij mogelijk de eigenschap heeft sneeuwstormen (aanval Blizzard) te veroorzaken.

Articuno leven in koude, geïsoleerde gebieden, zoals bergtoppen.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Powered By OpenCart
Vrienden van Mario © 2018